Ansvar för flyttstädning

Ansvar för flyttstädning

Flyttstädning som är dåligt utförda kan bli bekymmersamt. Visar det sig att besiktning inte blir godkänt om du städat själv, så kommer det att innebära stora onödiga kostnader för dig. Städningen skall vara OK oberoende om du anlitat städfirma eller städat själv.

Vem som då bär det yttersta ansvaret är du själv. Hyresavtalet eller din skyldighet mot köpare kommer du aldrig undan. Bostaden skall var väl rengjord och i samma skicka som när du flyttade in. Du kan inte luta dig tillbaka och tycka att den var ostädat vid din inflyttning. Detta håller inte juridiskt.

Flyttstädning av bostaden

Viktigt är att veta att lagen är trubbig. Finns egentligen inga regler som är reglerade i lagen. Vanligare är att du via hyreskontrakt eller köpekontrakt finner dessa regler. Många hyresvärdar har egna regler som de delar ut. Dessa delas allt som oftast ut i och med uppsägning av bostaden. Genom åren har vi sett alla olika varianter.

Oberoende om du behöver flyttstädning i Göteborg eller flyttstädning i Malmö så finns regler. För att du inte skall hamna i tvister och liknande så kolla upp vad som gäller vid din flytt. Reglerna brukar man kunna ta reda på annars, och självklart är vi behjälpliga om du behöver vår hjälp.

 

Flyttstädning vad säger lagen

Flyttstädning vad säger lagen

Flyttstädning vad säger lagen

De regler som är generella bör enbart ses som en fingervisning. Vem du än frågar så får du olika svar på vad som ingår i en flyttstädning. Vi har speciella städlistor, och detta för att du som beställare skall kunna ta del av vad just vi erbjuder.

Ett bra tips är att fota vid inflyttning och faktiskt dokumentera hur städningen skötts. Detta är värdefullt den dag du flyttar. Då kan du ifrågasätta din kvartersvärd eller bovärd om de tycker din bostad var rengjord innan flytten ägde rum.

Med oss som val av städfirma kan du vara säker på en sak, du får en hög standard i enlighet med de regler vi har i Sverige. Går vi då till vad regeringen satt upp och som konsumentverket råder till, säger de att man har tre stycken omstädningsförsök, så med andra ord kan man som städfirma tvingas städa fyra gånger i en bostad. Detta är bra för dig som konsument att veta.

Flyttstädning av bostad som villa eller lägenhet

Ansvaret att städningen utförs enligt normerna, det ligger på ditt ansvar. Så att anlita oss som gör din bostad skinande ren är klokt. Genom att vi städar flera bostäder per dag, så borgar det för kvalitet i det vi gör.

Om det nu mot förmodan skulle missas något, så har vi självklart städgaranti. Denna trygghet ingår i offerten. Alltid från första minuten gör vi vårt yttersta för att lyckas. Men alla kan missa någon enstaka detalj vilket är mänskligt. Nyttja då din garanti genom att kontakta oss igen.

Viktigt att tänka på inför din flyttstädning

Att en flyttstädning är en totalrengöring vet nog alla. Sen om orken finns eller kunskapen för de som väljer att städa själv finns så löser det sig. Ofta känner man inför en flytt att just städningen är något man gärna vill slippa.

Att minutiöst gå igenom en hel bostad efter att man flyttat känns tungt. Tiden detta tar lägger man hellre på roligare saker. Anlita vår städfirma Sandviken för din flyttstädning i Gävle och Ockelbo.

Ge dig själv mer tid, boka oss för uppdraget.